Gymnastik i Otterup er en gammel tradition og startede med at være en del af Otterup Bold- og Idrætsklub, som i 2013 kan fejre sit 100 års jbilæum. Gymnastikken valgte i 2009 at starte for sig selv under navnet Otterup Gymnasterne for at få endnu mere forkus på gymnastik. Dette skete samtidigt med tiltrædelse af den nye forkvinde Anne Nygaard og blev startskuddet til nytænkning og forandring.
Siden gymnastikken blev selvstændig, har der været fuld fart på. Som første led i processen skulle foreningen godkendes som medlem ved DGI. Da bestyrelsen stod over for mange nye og spændende udfordringer, valgte de at tage kontakt til en rådgiver fra DGI for at komme godt fra start. Denne beslutning kom til at betyde, at Otterup Gymnasterne blev involveret i pilotprojektet "Kvalitet i foreningen" fra DGI, som forventes afsluttet sæsonen 2011/2012.

Projektet har betydet, at hele foreningen - medlemmer, instruktører, hjælpetrænere og bestyrelse - i fællesskab har fået mulighed for at få indflydelse på og være med til at skabe en forening, man har lyst at deltage i. Kort fortalt har vi fået lov at drømme, vende op og ned på alle ting, tage det gode med videre og skubbe det mindre gode til side. Vi er i øjeblikket midt i processen hvor vi gennemgår arbejdsprocedure og nedskriver kvalitetsstandarder alt sammen med det for øje, at ende ud med en kvalitetshåndbog. Når denne ligger klar vil vi ansøge DGI om at få "kvalitetsstemplet", hvilket er en tilkendegivelse af, at vi i vor forening har nogle krav og standarder til kvalitet, beskrevet af DGI og os selv, som det kan forventes vi lever op til.

Otterup Gymnasterne ønsker at være med i front når det drejer sig om gymnastik og sjov motion.

Vi er altid åbne for nye tiltag - i Otterup Gymnasterne er der plads til alle!
Otterup Gymnasterne